Ali je toplotna črpalka uporabna za vas

Toplotna črpalka z zračnim virom uporablja zunanji ventilator za dovajanje zraka preko tuljav, napolnjenih s hladilnim sredstvom. Zmogljiva toplotna črpalka ima dva niza teh tuljav, ki preneseta toploto v zaprte prostore, kjer jo nato drugi ventilator odpihne stran od tuljav in porazdeli po vašem prostoru. Nekateri sistemi toplotnih črpalk zrak-voda so sestavljeni iz ene pakirane enote, ki vsebuje oba kompleta tuljav v eni škatli. Ta škatla se nato namesti na streho zgradbe s kanalom, ki sega skozi steno. Veliko večjih sistemov za poslovne objekte je nameščenih na ta način.

 toplotna črpalka
Domača toplotna črpalka je običajno sistem z zunanjo in notranjo komponento, nameščeno skozi steno. Odvisno je od vrste sistema, zato je lahko ena ali več notranjih komponent za distribucijo toplote. Toplotne črpalke zemlja-voda so nekoliko drugačne. Vsrkavajo toploto iz tal ali podzemnega vodnega telesa in jo prenašajo v notranje prostore ali obratno. Najpogostejši tip toplotne črpalke zemlja prenaša toploto neposredno iz zemlje tako, da jo absorbira skozi vkopane cevi, napolnjene z vodo ali hladilnim sredstvom.
Te cevi za črpanje tekočine so lahko sistemi z zaprto ali odprto zanko in delujejo skoraj tako, kot zvenijo. V sistemu z zaprto zanko isto hladilno sredstvo ali voda večkrat kroži po ceveh. V sistemu z odprto zanko se voda črpa iz podzemnega vodnega vira, kot je vodnjak ali umetno jezero. Od tam se toplota črpa iz vode in ta voda se vrača v vodnjak ali površinsko jezero. Nato se iz vodnjaka črpa več vode, da se pridobi več toplote v neprekinjeni odprti zanki.
Toplotna črpalka zrak-voda ali zemlja-voda je najpogostejša vrsta toplotnih črpalk, vendar ne deluje v vsaki situaciji. Katera toplotna črpalka je za vas primerna vam bo povedal mojster na zgornji povezavi, ko ga boste poklicali in bo prišel pogledat vašo situacijo. Mini split toplotna črpalka je dobra za hiše, ki morda še nimajo kanalskega sistema. Namesto tega se zunanja enota poveže z več notranjimi enotami. Te notranje enote se povezujejo z grelniki vode ali grelniki prostorov. Ti mini-split sistemi brez kanalov so uporabni za naknadno opremljanje doma s sistemom toplotne črpalke, ker so njihove lokacije zunaj in znotraj doma prilagodljive.