Viski Jack Daniels je vrhunski nektar bogov

Viski Jack Daniels je izjemno priljubljen. Viski Jack Daniels je postal izjemno priljubljen, ko ga je Frank Sinatra, glasbena legenda, leta 1955 med enim od svojih nastopov imenoval nektar bogov. Od takrat je ta ameriški viski postal stalnica v večini barov. Jack Daniels je viski iz Tennesseja, ki ga je ustvaril Jasper Newton “Jack” Daniel leta 1864. Destilarna Jack Daniel’s proizvaja svoje izdelke v Lynchburgu v Tennesseeju. Tennessee viski in bourbon sta podskupini viskija, vendar imata različne značilnosti, ki jih določajo pravila in standardi o tem, kako naj se proizvajajo.

Viski Jack Daniels
Znamka viski Jack Daniels je viski predvsem zato, ker se proizvaja v zvezni državi Tennessee, kar je ena od zahtev strogih zakonov zvezne vlade o označevanju izdelkov kot viski Tennessee. Skoraj je enak burbonu, vendar se uporablja pri njem poseben filter z ogljem, ki ga burboni nimajo. Viski Jack Daniels ima za izdelavo posebna pravila. Lahko se izdeluje v ZDA in ekskluzivno samo v državi Tennessee. Uporabljajo mešanico žit, ki vsebuje vsaj 51 % koruze. Staran je v novih zoglenelih hrastovih sodih.
Viski Jack Daniels je treba destilirati do največ 80 % alkohola . Starati se mora pri največ 62,5 volumskih % alkohola, kar velja enako za zorenje. Brown Forman Jack Daniel’s je destilarna iz Tennesseeja, ki dela s tradicionalno metodo, ki se uporablja samo za viski iz Tennesseeja. Vendar pa izdelovalci menijo, da si mehčanje oglja zasluži lastno oznako, v skladu s tem, kar določa Tennessee Whisky Law od njegovega sprejetja leta 2013.
Viskiji postanejo burboni le, če sledijo pravilom, ki jih določajo predpisi ZDA za označevanje in oglaševanje. V skladu z zahtevami mora bourbon vsebovati mešanico žit z najmanj 51 % koruze, pšenice in rži. Destilarna trdi, da gre za proces iz starih časov, pri katerem je vztrajal sam Jasper Newton »Jack« Daniel. Od takrat ta dodatni postopek vedno uporablja destilarna Jack Daniel’s.