Peskanje v trenutku odpravi nečistoče

Imate tudi vi doma ali pa v podjetju (stare) kovinske stroje, na katerih se počasi, a vztrajno nabira rja? Peskanje lahko odstrani rjo in tako bo vaš kovinski stroj ponovno izgledal kot nov. Ni pa to edino področje uporabe peskanja – več preberite v nadaljevanju.

Rja se prej ali slej nabere na praktično vsakem stroju ali predmetu, izdelanem iz kovine, a to še ne pomeni, da je potrebno stroj zavreči in kupiti novega. Ne mečite denarja skozi okno in ne onesnažujte narave z odlaganjem strojev v naravo, temveč se odločite za peskanje, ki učinkovito in zanesljivo odpravlja rjo. Postopek je popolnoma varen in neškodljiv, saj se pri peskanju kovin ne uporablja nobenih škodljivih snovi, zato pa izredno učinkovito odpravlja nečistoče, kot je denimo rja. Kot že omenjeno, se ljudje peskanja poslužujejo za odstranjevanje rje s kake kovine, postopek pa se uporablja tudi za pripravo kake površine za nanos barve ali laka ter za utrjevanje in čiščenje površin. Peskanje pa ni omejeno zgolj na kovino, temveč se lahko izvaja tudi na drugih materialih, denimo na steklu, lesu, betonu, plastiki, kamnu. Postopek peskanja pa se je izkazal tudi kot izredno uporaben pri zagotavljanju različnih dekorativnih in strukturnih učinkov. In kako poteka postopek peskanja? Stisnjen zrak ustvari pnevmatski pospešek abrazivnega oz. brusilnega medija, ki ga s prav posebno napravo pospešujejo vse dokler ne dosežejo velikih hitrosti, s tem pa ciljajo in obstreljujejo neko površino, ki jo želijo očistiti. Visoka kinetična energija abrazivnega medija na ta način odpravi nečistoče na nekem materialu.

peskanje

Peskanje je popolnoma varen postopek.

Peskanje je torej učinkovit način odstranjevanja rje in drugih nečistoč z različnih material, najpogosteje s kovine. Postopek se lahko uporablja tudi za druge namene, denimo za dekorativne in strukturne učinke, omeniti pa velja, da se v postopku peskanja ne uporablja nobenih škodljivih snovi, zato ni nevarnosti za vaše zdravje ali za okolje.