Kako kratkovidnost vpliva na naše zdravje?

Imate težave z očmi? se soočate z veliko vsakodnevnimi težavami povezanih ravno z vašim vidom. Na spletni strani https://www.doktor1a.com/kratkovidnost/  si tako lahko preberete vse in še več kako kratkovidnost vpliva na vaše zdravje. Kratkovidnost je pojav, ko se naše oči pričnejo z težavo soočati pri branju in si pomagamo s tem, da naše roke in telo oddaljujemo od centra, ki ga želimo videti ali prebrati. Kratkovidnost se največkrat pojavi pri starejših in vsi smo že videli kako nekdo z težavo bere droben tisk stiska oči in s pomočjo rok besedilo oddaljuje od svojih oči. Oči so za nas zelo pomembne in ne smemo si pustiti, da jih mučimo s tem ko se trudimo nekaj videti.kratkovidnost

Čim preje obiščite okulista in naj vam ta izmeri kratkovidnost oziroma določi vašo dioptrijo. Z določitvijo dioptrije pa si čimprej zagotovite ustrezna očala. Če je vaša kratkovidnost še zelo na začetku si lahko za boljši občutek priskrbite tudi očala, ki jih danes najdemo v vsaki prodajalni in zagotavljajo najnižje dioptrijske leče. Očala nujno nosite pri branju in pri delu z računalnikom ali telefonom. Marsikdo si kratkovidnost pri branju iz telefona prestavi s tem ko poveča nivo črk ali slike. Vendar to je le začasna rešitev, ki pa vašega problema ne bo rešila. S tem ko se trudite brati brez očal se vaš vid še slabša saj se očesne mišice še bolj napenjajo in trudijo doseči svoj namen.

Očala in okvir si lahko izberete čisto po svojem stilu. Očala so lahko zelo nevpadljiva ali pa izberete očala, ki so modna in poudarijo vaš značaj. Bodisi le to dosežete z velikim okvirni ali pa imate raje žive barve in si tako okvir izberete v divji rumeni, modri ali roza barvi. Priskrbite si svoja očala in ne odlašajte z pregledom pri okulistu saj se stvar lahko samo še poslabša.