Golte – raj za pohodnike

se tudi sami pogosto sprašujete kje porabiti prosti čas? Vedno znova iščete  nova izhodišča za planinska doživetja, kolesarjenje ali adrenalinske preizkušnje? Golte vabijo v prav vseh letnih časih, zato so odlično izhodišče za vašo pot v vseh vremenskih pojavih.

Kje so golte in zakaj prav tja?

Ljubitelji narave in naravovarstva – golte zagotavljajo odlično izkušnjo narave v samem osrčju Savinjske doline. Na vrh vam bo pomagala nihalka, ki je sicer najdaljša na svetu. Ob njenem vznožju so na voljo urejeni brezplačni parkirni prostori – lastniki avtodomov pozor, tudi za vas so rezervirana posebna parkirna mesta, ki vam bodo zagotovila odlično izhodišče za potešitev raziskovalne žilice. Tudi v času, ko nihalka ne deluje, za golte ne boste prikrajšani – do krajinskega parka se lahko namreč povzpnete s svojim jeklenim konjičkom. Bodite pa pripravljeni, da v primeru gneče, parkirnega mesta na vrhu morda ne boste dobili.

golte

Kaj naj počnem?

Omenili smo, da golte vabijo v prav vseh letnih časih. Gre za eno od večjih, predvsem pa zelo priljubljenih smučarskih središč, kjer je na voljo preko 12 km smučarskih prog. Na teh se lahko brez težav preizkusijo bolj in manj zahtevni smučarji, vključno z progo za otroke ter progami za najzahtevnejše smučarje. Prepričani smo, da boste tukaj nekaj zase našli tudi sami.

Poletni meseci pa vabijo na panoramske oglede Savinjske doline ter Kamniško-Savinjskih Alp, ki si jih lahko ogledate iz nihalke, še bolj umirjeno in poglobljeno pa naravo izkusite na svoji pohodniški preizkušnji. Vsi adrenalinski ljubitelji se lahko preizkusite v znanju in preizkusih na različnih plezalnih stezah ter adrenalin napolnite na zip line vrvi. Prepričalo vas bo tudi podzemlje, ki si ga lahko na tem delu ogledate. Kraški pojavi (na primer vrtače, žlebiči, brezna in jame), ki jih morda tukaj marsikdo ne pričakuje, dokazujejo moč narave.  Že ime planote – Golte – pa povedo, da je to površje, ki golta vodo.