Dermatolog – pregled je neboleč in enostaven

Vas skrbi znamenje, ki ga imate nekje na telesu, ali pa se je morda pojavilo kakšno novo znamenje, ki vam zbuja strah in skrb? Potem je najbolje, da najprej obiščete svojega osebnega zdravnika in mu poveste za težavo, ta pa vas bo najverjetneje napotil v specializirano dermatološko ambulanto, kjer vas bo sprejel dermatolog – pregled pri njem je povsem neboleč, zato se ga ne rabite bati.

Vsak človek ima na telesu različna kožna znamenja, od katerih velika večina ni nevarnih. Se pa vseeno lahko zgodi, da je katero znamenje potencialno rakavo in takšne spremembe je treba kmalu odkriti in ustrezno zdraviti. Dobro je, če redno pregledujete svoja znamenja, saj boste sami najbolje vedeli, ali se vam zdi kakšno znamenje drugačno, kot je bilo (je spremenilo barvo, obliko, se je povečalo …). Vsaka še tako majhna sprememba je lahko znak resnejše bolezni, zato v takih primerih nikar ne odlašajte z obiskom zdravnika.

dermatolog pregled

Dermatolog je specializiran za težave s kožo, nohti in dlakami. Če želi strokovno opravljati svoje delo, mora poznati kar nekaj različnih diagnoz in možnih načinov zdravljenja. Dermatolog – pregled pri njem je marsikomu neprijeten, zato je še toliko bolj pomemben strokoven, a hkrati sproščen pristop dermatologa do pacienta. Dober dermatolog vam bo na razumljiv način razložil kaj se dogaja in kako vam lahko pomaga. Če česa ne razumete, ga lahko brez zadrege prosite za dodatno pojasnilo, saj boste le tako vedeli, kaj se z vami dogaja in kako resno je stanje.

Dermatolog – pregled je opravljen v določenem zaporedju, pri čemer je najprej na vrsti pogovor o vaši težavi. Tu vas dermatolog povpraša o vaši preteklosti, kdaj ste opazili znamenje, zakaj se vam zdi sumljivo, ali vas znamenje ovira pi vsakodnevnih dejavnostih (srbi, boli itd.) in še kaj drugega. Nato pregleda vaše znamenje ter poda napotke oziroma mnenje o potrebnem zdravljenju. Dolžina pregleda je odvisna od kompleksnosti vaših težav, na splošno pa pregled ne traja dolgo.