Prenova doma je lahko zelo poceni

Celostna prenova doma običajno zahteva veliko časa, predvsem pa denarja, zato se temu delo mnogo ljudi izogiba. A prenavljanje doma je lahko tudi dokaj enostavno in poceni opravilo – obnovite svoje prostore z le majhnim denarnim vložkom in veliko domišljije. Zagotavljamo vam, da bodo spremembe vseeno vidne, čeprav ne boste prebili vseh sten v stanovanju in zavrgli vsega starega pohištva.

Prenove doma se je treba lotiti premišljeno, saj brezglavo nakupovanje novih kosov pohištva, zaves, ploščic in podobno lahko vodi v enormne stroške, na koncu pa se lahko zgodi, da boste ugotovili, da polovico nakupljenih stvari sploh ne potrebujete ali pa, da elementi niso kompatibilni. Za prenovo doma niti ni potrebno porabiti cele gore denarja – dom se da prenoviti zgolj z nekaj malenkostmi, ki pa bodo poskrbele, da boste imeli občutek novega doma. Za začetek lahko denimo zamenjate stikala in vtičnice – namesto pustih belih stikal kupite take z vzorci, barvami in podobnim. Dalje se lahko lotite vhodnih vrat, saj je to prva stvar, ki jo vaši obiskovalci vidijo. Prebarvajte jih v drugo bravo, namestite novo tolkalo ali pa zamenjajte kljuko na vratih. Dom lahko prenovite tudi tako, da zgolj zamenjate hišno razsvetljavo – torej vse stropne in namizne svetilke. Poigrate se lahko tudi s tapetami – uporabite jih tako, da z njimi prelepite staro pohištvo, denimo omare in police. Tako bodo vaše omare izgledale kot nove. Posvetite se tudi oknom – zamenjajte zavese ali jih namestite, če jih še nimate, omislite si nove rolete in podobno. Tudi z majhnimi spremembami, denimo z na novo oblazinjenimi stoli boste poskrbeli za nov in svež videz vašega doma. Če vam to še ni dovolj, lahko kupite različne zlate, srebrne ali kakšne druge dodatke (denimo svečnike) in zagotavljamo vam, da bodo vsi opazili, da ste prenovili stanovanje.

prenova doma

Dom lahko prenovite že z minimalnimi spremembami.

Prenova doma vam lahko vzame zelo malo časa, predvsem pa vam ni treba zapraviti veliko denarja. Z majhnimi spremembami lahko poskrbite za nov in svež videz vašega doma.