Poliranje avtomobila opravite vsaj 1-krat letno

Mokra cesta, blato ob ali na cestišču, pesek, toča, ptičji iztrebki … vse to in še več lahko kaj hitro poškoduje vašega jeklenega konjička. Če želite, da bi ponovno izgledal, kot da je pravkar prišel iz prodajnega salona, toplo priporočamo poliranje avtomobila.

 

Poliranje avtomobila
Stopnje poliranja

Poznamo več stopenj poliranja, katera pa je najbolj primerna za vaš avtomobil, se odločite sami oz. po posvetu s strokovnjakom.

– Osnovno/enostopenjsko poliranje odstrani manjše praske in barvi avtomobila povrne sijaj,
– Srednje/dvostopenjsko poliranje odstrani skorajda vse praske na avtomobilu, sijaj in globina barve pa sta še bolj izrazita. Tovrstno poliranje se priporoča predvsem temnejšim avtomobilom,
– Zahtevno/tristopenjsko poliranje poskrbi za to, da vaš avto izgleda kot da ste ga ravnokar pripeljali iz salona, saj odstrani praktično vse praske, če le niso prodrle skozi lak.

Poliranje avtomobila ne smemo razumeti le kot poliranje pločevine, temveč širše. Poskrbite tudi za zaščito žarometov, vetrobranskega stekla itd. Če se odločite za premaz vetrobranskega stekla boste npr. prihranili delo brisalcem, saj bo voda z avtomobila odtekala sama, kar pomeni, da boste imeli manj prask na steklu.

Razlika med voskanjem in poliranjem avtomobila?

Z voskanjem avtomobila boste poskrbeli le za kratkoročno zaščito vašega jeklenega konjička pred vremenskimi nevšečnostmi, poliranje pa avtomobilu povrne nekdanji sijaj in ga najbolje zaščiti pred zunanjimi vplivi, ki se jim nihče ne more v celoti izogniti.

Pa cena?

Odvisno od tega, kaj si zaželite in kje opravite storitev. Seveda je najcenejše osnovno poliranje avtomobila, za kar boste odšteli približno 120 evrov, najdražje pa zahtevno, ki v povprečju stane okoli 300 evrov. Srednje poliranje je nekje vmes, in sicer se cena te storitve giblje okoli 200 evrov. Vsekakor bo ceneje, če boste svoj avto vsaj enkrat letno peljali na poliranje, kot pa če tega ne storite nikoli, saj s tem tvegate več poškodb na avtomobilu in mu s tem skrajšate življenjsko dobo. Poliranje pa je vseeno cenejše kot nakup novega avtomobila, kajne?