Enolončnice lahko pripravite na 1001 način

Vam je zmanjkalo idej za kuhanje? Si želite skuhati nekaj novega in okusnega, nad čemer bodo vsi navdušeni? Potem imamo za vas odlično idejo! Skuhajte bogato in omamno dišečo enolončnico, katero si bodo vsi zapomnili in bodo še dolgo sanjali o njej. Ne veste, kako se lotiti njene priprave? Nič hudega, nekaj receptov vam bomo ponudili tukaj, veliko pa jih boste našli tudi na spletu. Obstaja nešteto različnih verzij enolončnic, pravzaprav ima najbrž vsaka gospodinja nek svoj recept za pripravo te okusne jedi.

Enolončnice so sicer bolj priljubljene v hladnejših mesecih, ko nam na splošno bolj pašejo jedi na žlico, a tudi poleti se bo krožnik dobre in dišeče enolončnice zelo prilegel. Naredite lahko povsem tradicionalno enolončnico z domačimi sestavinami in po receptu vaših babic ali mam, lahko pa ste malo bolj drzni in inovativni in preizkusite kakšno drugačno, neobičajno različico priprave enolončnic, ki jo najdete na spletu.

enolončnice
Ste za morsko?

Ja, prav ste slišali. Enolončnico lahko naredite tudi s pridihom morskega, in sicer tako, da združite klobaso in rakce. Gre za zelo zanimivo in nadvse okusno kombinacijo, ki jo preprosto morate poskusiti. Za pripravo te enolončnice potrebujete olje, klobaso, rakce, čebulo, zeleno, papriko, česen, paradižnike, kajenski poper, piščančjo juho, sok školjk, limski fižol in peteršilj. Najprej na olju popecite kolobarje klobase, nato pa jih poberite ven iz posode in dajte v to isto ponev nasekljano čebulo, narezano papriko in zeleno ter nekaj časa kuhajte. Nato dodajte česen, poper in paradižnik in kuhajte, dokler tekočina ne izpari. Dodajte juho in sok školjk, čez nekaj časa pa še klobaso, limski fižol in peteršilj. Na koncu dodate še rakce, pustite še nekaj časa na ognju in ko je kuhano, postrežete.

Nekateri ne sledijo radi receptom, zato vedno eksperimentirajo, kar je pri enolončnicah celo dobrodošlo. Uporabite lahko zelo različne sestavine, saj se v enolončnico vsi okusi lepo povežejo. Enolončnice so ravno zaradi tega priljubljena jed, saj jih vsak pripravlja na malo poseben način, na koncu pa dobimo okusne jedi.