Savna, zakaj jo je dobro imeti kar doma?

Potrebujete po hitrem tempu vsakdana sprostitev telesa in duha? Če ste pokimali, potem je savna prava izbira za vas, zato se odločite za nakup savne, da jo boste lahko uporabljali vsak dan v letu, kar v udobju svojega doma. Še posebej jo je priporočljivo redno uporabljati v hladnejšem delu leta in se izogniti marsikateri težavi z zdravjem. Če se vam porajajo vprašanja, zakaj bi sploh uporabljal savno, kakšne koristi ima na zdravje, potem berite naprej.

Savna izboljšuje počutje
Če se vsak dan ukvarjate s športnimi aktivnostmi in se ob tem še prepotite, potem veste, da to blagodejno vpliva na vaše počutje. Več energije imate lahko tudi če se potite v savni, saj v obeh primerih sproščate tako telo kot um, ker se sprošča hormon sreče.

Savna – adijo, prehladna obolenja
Od jeseni do pomladi je vsako sezono čas za smrkanje, kihanje, glavobole, prehlade in kašelj. Mnoge raziskave so dokazale, da z redno uporabo savne lahko zmanjšamo pojavnost različnih prehladnih obolenj. Ko je telo izpostavljeno višjim temperaturam, kot na primer v savni, se v telesu proizvajajo bele krvne celice, ki branijo naš imunski sistem.

savna

Savna je zdaj lahko postavljena v vsakem domu.

Savna spodbuja znojenje
Z obiskom savne smo izpostavljeni višjim temperaturam, kar povzroči odpiranje por na koži in izloča se znoj, ki iz telesa odnese snovi, ki jih ne potrebuje več. Znojenje povzroči tudi pretok krvi in posledično se izboljša oskrba celic s kisikom. Zato je tudi koža bolj mehka in sijoča.

Savna izboljšuje spanje
Med tem, ko smo v savni se izločajo hormoni sreče in njihova raven ostane visoka tudi po savnanju, kar vpliva tudi na bolj kakovostno spanje.

Savna – adijo, kilogrami
Pri izgubi kilogramov vam lahko pomaga tudi redno savnanje, saj je učinek savnanja podoben kardio vadbi. Poveča se nam srčni utrip, zniža se krni tlak, pospeši se presnova in poveča oksigenacija.