Naravna posteljnina

Predstavljajte si, da so potopite v svežo posteljnino, ki vas popelje v dolg ter poživljajoč spanec, ki je nekaj najbolj pomembnega v celem dnevu, saj vemo, da se naše telo ponoči obnavlja, sprošča in nabira novo energijo za nov dan v katerega se zbudimo sveži in prenovljeni. Vemo tudi, da v naši postelji preživimo kar tretjino našega časa, zato so izredno pomembni materiali iz katerih je narejena tako naša posteljnina kot tudi naša postelja sama. Veliko veselje in zadovoljstvo bomo naredili naši koži in celotnemu organizmu če se bomo odločili za naravne materiale, prav tako bodimo pri naših izbirah okoljevarstveni, govorimo o postopku predelave materiala.

posteljnina

Kar se samih napotkov spanja tiče, je dobro, da hodimo v posteljo pred deveto uro saj le tako lahko ustrezno poskrbimo za hormonsko ravnovesje v telesu, prav tako je priporočljivo da zvečer ne gledamo televizorja in prav tako ne računalnika oziroma da uporabljamo ustrezne filtre modre svetlobe, ki poskrbijo za to, da se naš organizem umirja. Posteljnina in spalnica naj bosta dobro prezračena prav tako pa umaknimo vse svetlobne motilce, ki bi nam znali nagajati tekom noči ter zagrnimo zavese ali spustimo žaluzije, v kolikor ni mogoče, da imamo v sobi popolno temo, ki je pogoj za tvorbo hormonov pa lahko uporabite masko za oči. Ko je vse pripravljeno pa se le poglobite v udobje, ki vam ga nudi vaša posteljnina in odpotujte na večerno potovanje.

Posteljnina se tekom letnega časa spreminja, predlagamo pa, da si izberete najboljše kar vam nudi narava, svila, bombaž in lan naj bodo vaša prva izbira saj dobro skrbijo za vašo kožo in jo negujejo preko noči, prav tako so materiali primerni za vse otroške posteljnine od dojenčka dalje, prilagajajte le debelino materiala ter material sam glede na letni čas.