Kamin na drva je še vedno zelo popularen

Vedno bolj je spet v modi kamin na drva in je zelo popularna ogrevalna naprava. Notranjost stanovanja poživi in je lahko tudi kot nek modni dodatek. Namenjeni so tistim, kateri želijo sebi in bližnjim ponuditi največ. Prilagajajo se vsem prostorom in so središče doma. Izberete lahko med različnimi kaminskimi vložki in okrasnimi materiali. Če se težko odločate in je prevelika izbira lahko vedno vprašate za nasvet. Torej kamin na drva še vedno velja za zelo priljubljenega, celo ponudbo kaminov na drva si lahko ogledate na spletni strani podjetja Hrovat.

Predno se odločite za kamin na drva se je potrebno posvetovati s strokovnjakom. Pomembno je da nam stanovanje zagotavlja varno uporabo takega ogrevanja. Sam kamin na drva omogoča ogrevanje toplotne moči od 5 do 15 kW (ti so že izjema). Na njegovo moč vpliva več dejavnikov, tako kot tudi lokacija in predvsem tipa objekta. V starejših stanovanjih, kjer je slaba izolacija in slabo pohištvo lahko od kamina pričakujemo veliko manj, kakor pa v kvalitetno izolirani novogradnji. Še en dejavnik pa je to, ali je dimnik postavljen na sredini prostora, ali je nekje v kotu.

kamini na drva

Koliko časa traja montaža kamina na drva?

Kamin na drva se gradi zelo različno. Predvsem je odvisno kako kompleksna je sama gradnja in kakšne materiale imamo na voljo. Preden se začne gradnja je potrebno vse dobro preračunati in narediti načrt. V predpripravo spadajo elementi, kot so dimnik, primerna podlaga, dovod zraka in požarna varnost. Kamin se dobi v roku od štiri do osem tednov, montaža pa traja dva do tri dni. Če je delo bolj kompleksno lahko traja tudi do 5 delovnih dni.

Kakšne prednosti ima kamin na drva?

Glavne prednosti takega kamina so to, da je v stanovanju takoj bolj prijetna in nežna toplota, lepo ogrevajo ves prostor tudi ure po tem, ko je končal goreti, pričara romantično vzdušje in poskrbi za prijetno bivanje. Toplota kamina se širi na tri različne načine. Prvi način je direktna toplota preko stekla, drugi je ogrevanje preko zračnikov, tretjega pa smo že omenili, in to je toplota masivne obloge kamna, ki greje tudi ko neha goreti.

Torej, če razmišljate o nakupu za kamin na drva, se vam to popolnoma splača. Še posebej sedaj, ko imamo povsod na voljo veliko različnih dizajnov in materialov za izdelavo. Povezalo bo vas in vaše bližnje, ko boste ob hladnih večerih skupaj ob kamin preživljali skupni čas in pri tem odigrali kakšno družinsko igro. Ves čas ki ga imamo na voljo je dobro preživeti ob ljudeh, ki jih imamo radi.