Izberite gotovi parket za hitro menjavo poda

Gotovi parket je narejen na klik, kar pomeni, da ga dejansko samo položite na katero koli podlago in je že gotov. Plošče se zagozdijo druga v drugo in parket je položen v enem dnevu brez packanja in lepljenja. Tako položen gotovi parket je primeren tudi za polaganje na talno ogrevanje. Da je parket gotov pomeni, da ima več plasti. Zgornja zaščitna, osrednja, ki je les ter spodnja, ki je podlaga. Če bi parket morali lepiti, potem bi morali ravno tako narediti te tri plasti, vendar pa je s tem res dosti dela. Če niste poskusili, še ne veste.

 gotovi parket

Če hočete imeti v kratkem času položen parket, izberite gotovi parket, ki ga dobite pri dobavitelju in vam ga pripeljejo na dom. Tak parket lahko položite tudi sami. Medtem ko je zelo težko položiti parket na klasičen način. Morate vedeti, katera lepila so primerna in kako se mora namazati površine te jih očistiti, drugače ne bo držalo. Ali pa bo parket valovit. To pa je grdo pa še obrabi se tam in ga boste morali menjati. Kar pa je težko, ker je zalepljen.

Če imate že gotovi parket vam ga ni treba ne lepiti ne brusiti. Zato ne boste imeli nobenega prahu v stanovanju. Če bi ga polagali klasično, bi potrebovali kar nekaj tednov, da izvedete ta dela in da se še plasti posušijo, preden nanesete drugo plast, drugače spet ni v redu. Najtežje od vsega pa je lakiranje in barvanje parketa.

Ko boste kupovali gotovi parket, boste ugotovili, kako je preoranost za uporabo. Enostavno se ga reže ob robovih in polaga ter se ga samo zatakne drug za drugega. Nič packanja, nič lepljenja in nič brušenja ter barvanja, ker je že vse narejeno. Sistem pa je tako preprost, da ne potrebujete nobenega mojstra. Tako boste prihranili kar nekaj denarja, če boste vse naredili kar sami.