Zakaj je za domač čebelji vosek cena upravičena

Čebelji vosek cena je zelo ugodna, če pomislimo na to, koliko časa traja en lonček, da ga porabimo in kako dolgo ga čebele nabirajo. Potem ga mora medar še pridelati iz satnice. Nenazadnje ni v neomejenih količinah, kakšno leto, kot je letos, ko je ves čas dež, se ga ne da pridelati. Zato je za čebelji vosek cena zrelo ugodna, seveda, če govorimo o domačem, naravno pridelan brez dodatkov. Nekateri medarji namreč dodajajo sladkorje in ga umetno segrevajo, da zgleda kot pravi. A tak med hitro prepoznate po okusu in ker vas zaradi sladkorjev peče zgaga.

čebelji vosek cena

Najbolj žalostno pa je, da zaradi tega nevestnega dejanja ne samo da trpi zdravje ljudi, umre na milijarde čebel, ki postanejo zaradi sladkorja, ki ga dobijo od medarja, neodporne proti boleznim. Kat ljudem, tudi čebelam sladkor ubije imunski sistem. Prav zato je za čebelji vosek cena res ugodna, če gre za naravni biološki med. Zato kupujte samo od domačih in znanih pridelovalcev medu, ker boste le tako vedeli, da je naraven in domač. Vse ostalo kar je neznanega izbora in ne morete preveriti, iti na kmetijo ter pogledati, je lahko prevara.

Za domač kakovosten čebelji vosek cena je nekje med 15 in 70 evri za kozarec, odvisno je, od koga boste med kupili. Tisti vrhunski medarji, ki prodajajo malo medu v tujino, imajo visoke cene in imajo ponavadi med le za stalne stranke. Če boste kdaj pomislili, da je za čebelji vosek cena visoka, se spomnite vsega, kar sodi zraven, kako ga je težko pridelati, da je čist in ekološki, ker je čebele treba tudi voziti na pašo tja, kjer so čista območja, drugače lahko uživate med s pesticidi. Tega pa gotovo nihče ne želi.

Med je lahko cvetlični, gozdni, kostanjev in mešan pa še kakšnega dobite, na primer s sivko. Nekatere pridelajo tako, da vanje namočijo rastline in tako pridobijo vonj ter eterična olja v med.