Alkaten cevi

Če ste v gradnji nove hiše, sigurno veste koliko je dela, umazanije, skrbi in vsega na kupu. Poskrbeti moramo, da vse poteka ne moteno, da delavci delajo vse po planu. Tudi naša skrb je velika, saj moramo vedet, kje bo kaj potekalo, da nam lahko strokovnjaki na svojem področju potegnejo določene cevi ali elektriko. Vemo kje bomo imeli kuhinjo ali kopalnico, nastane pa problem, da se ne vemo odločit kje bo kaj postavljeno. Za vodovodarje je to pomembno, da vedo kako nastavit določene cevi za vodo. Najbolj so kvalitetne alkaten cevi, ki jih lahko poljubno režejo na dolžine.

alkaten cevi

Alkaten cevi so danes kar uporabne za naš vodovod. So iz polietilenskega materiala, dobite jih v kolutu in jih lahko režete na določeno dolžino. Te cevi so nekako najbolj uporabne, saj ne postanejo rjave od vode, kot kakšne druge cevi. Pa še enostavne so za polaganje ter rezanje. So tudi zelo primerne, če se mogoče zgodi, da nam kje kakšna cev poči in jo lahko nadomestimo s alkaten cevjo. Na koncu dobimo različne priključke, ki se lahko kombinirajo, da lažje vse poteka. Alkaten cevi imajo dolgo življenjsko dobo in se ne uničijo ter ne počijo. Položimo jih lahko v steno ali pa zunaj stene, vse je odvisno zakaj jo boste uporabili.

Alkaten cevi dobite tudi v različnih veličinah, vaš vodovodar, ki vam bo polagal cevi bo vedel katera velikost cevi je najboljša za vaš prostor. Da pa ne bo pomote, te cevi so najboljše za mrzlo vodo, niso najbolj primerne za vročo vodo, ampak če povem, mi jo doma imamo za vročo vodo že 10 let in nimamo problemov. Sami se odločite, če boste razkirali, vodovodar vam naj točno pove, če je primerno ali ne. Dobite jih danes že vseh malo bolj založenih trgovinah z gradbenim materialom, lahko pa pogledate na spletno stran zgoraj in si jo tam naročite.