Zunanje žaluzije so najboljše zunanje senčilo

Zunanje žaluzije so uporabno senčilo za različne objekte, več o njih pa boste izvedeli na ovezavi https://www.cugelj.si/zunanje-zaluzije-krpan/. Spadajo med najkvalitetnejše zunanje senčilo, saj so izdelane iz trpežnega materiala aluminija. Poleg tega, da ščitijo pred močnim soncem in prostor ustrezno senčijo, zunanje žaluzije predstavljajo tudi dober toplotni izolator.

Žaluzije je mogoče upravljati z monokomando (ročno), na motorni pogon s stikalom in na motorni pogon z daljincem. Poznamo tri tipe lamel za zunanje žaluzije. Lamele C80 so oblikovane v obliko črke C in tako zagotavljajo dovolj stabilnosti in trdnosti, njihov izgleda pa je nekoliko mehkobnejši. Lamele C80 je enostavno čistit in voda z njih odteka hitro in učinkovito. Lamele T80 imajo bolj robustnejši videz saj so oblikovane z vidnejšim robom in jasnimi linijami. Lamele Z90 nudijo večjo zatemnitev, zaradi njihove oblike. V vsak lameli pa je tudi guma, ki omogoča za še tišje zapiranje, takšne žaluzije pa so tudi bolj odporne na zunanje vplive.

zunanje žaluzije

Nadometni sistem pride v poštev pri naknadni montaži žaluzij na okenski okvir. Vidna je znanja maska. Podometni sistem pa se uporablja pri novih gradnjah ali pri obnovi hiš, kjer se bo obnavljala fasada. Tukaj se podometna omarica prekrije z fasado.

Izbira zunanjih senčil je zelo pomembna saj doda k podobi objekta. Zunanje žaluzije že same po sebi prinašajo veliko prednosti, pomembno pa je tudi to, da se zunanje žaluzije da skoraj popolnoma prilagoditi vašim željam. Izbirate lahko med različni tipi lamel, barvami lamel, dimenzijami, vrst vodil in še veliko več. Poleg tega so elegantnega videza in se zlahka prilagodijo zunanjosti še tako nenavadnih objektov.

Žaluzije so izdelane iz kakovostnih materialov, ki poskrbijo za dolgo življenjsko dobo vaših senčil. Čiščenje pa ne bi moralo biti bolj enostavno, z vlažno krpo samo obrišete zgornji del lamel, pri tem pa z roko podpirate spodnjo stran. Čistila so nepotrebna, razen v primeru zelo trdovratnih madežev, in čistilo prej preizkusite na manjši površini.