Kronično vnetje sinusov je nevarno zato ga preventivno preprečite

Vnetje sinusov je nadloga mnogih, še posebej pozimi. Za kronično vnetje sinusov – farmedica.si pomaga tako, da si lajšate vnetje, odprete dihalne poti in pozdravite razbolel nos ter razjede pod njim od preveč smrkanja in gnoja, ki izteka iz nosu. Pri tem obolenju je izjemno pomembno, da se vam dihalne poti ne zamašijo, ker lahko potem pride do velikih komplikacij, če se gnoj nabira v glavi in pljučih ter grlu in izteka v želodec, namesto da bi šel ven iz telesa. To lahko telo še bolj razboli ter pripelje do dušenja ali še kaj hujšega.

vnetje sinusov

Vnetje sinusov lahko tudi zelo olajšate in sicer z naravnimi metodami, kot je čebula, ki jo narežete in polagate na obolela mesta, da raztopi sluzi ter odpre pljuča in grlo ter sinusno votlino. Hkrati je dobro inhalirati kamilice in timijan. Če ne prenesete vroče pare, ki se priporoča, da ste pod brisačo, potem kupite v lekarni inhalator z eteričnimi olji, ki se ga uporablja hladnega. Tega boste morda bolj prenesli. Učinkovita pa sta oba, ker je pomembno to, da imate ves čas bolezni dihalne poti povsem odprte in da se ne zamašijo.

Za vnetje sinusov lahko uporabite tudi morsko sol oziroma raztopino, ki jo naredijo v lekarni v obliki kapljic ali pa spreja. S tem si odmašite zamašene poti v nosu. Sprej je zelo koristen tudi med potovanjem ali delom, da ohranjate odprtine čiste in da lahko dihate. Kronično vnetje sinusov je kar nevarna bolezen, ki se zelo zmanjša ali  izgine, če prenehate jesti mlečne izdelke. To je dokazano, zato lahko poskusite in jih ne jeste vsaj med boleznijo. Uživajte več paprike in limone ter vlaknin, ki vam bodo dale moč in vas očistile toksinov.

Nabavite še klinčke, ki jih žvečite in timijanovo tinkturo, ki jo grgrate kar pogosto, da uničujete bacile in da čistite ustno votlino, da se vam sluz ne nabira.