Vinil spada med najbolj kakovostne talne obloge

Vinil je ena najboljših talnih oblog, ki je vsem všeč, ker je topla, ne premoči in je izjemno lepa. Kakovosten vinil je tri plasten in kupite samo takega, ker bo dolgo zdržal, je odporen na udarce in praske, dobro izolira tla ali steno in je možno pod njim talno ogrevanje in se nič ne pozna, če tla niso dovolj ravna. Ta talna obloga se super čisti in ne pušča za seboj umazanije ter ne postane listata, niti obrabljena. Lahko jo namestite sami, saj se dobro reže in ne potrebujete lepila, ali pa kupite že narejeno na klik in bo to res zadetek v polno.

vinil

Vsak vinil lahko namestite sami tako, da ga odrežete ob stenah in kjer so pragovi za vrata. Če imate le malo žilice za to, ne bi smelo biti težav. Malo težje je, če se odločite, da boste talno oblogo iz vinila lepili, ker je treba dobro pripraviti tla in poznati kemijo, da lepilo dobro pripravite.

Ko se določate za vinil, se hkrati lahko odločite, da vam ga položi profesionalec, kar bo hitro in sunkovito. Če boste imeli talno gretje, potem je treba nabaviti plavajočo izvedbo vinila, ker drugače se to ne bo dalo izvesti. Vendar je to super, ker je najlažje za polaganje. Če se odločite za oblogo, ki je narejena na klik, samo polagate večje kose na tla in jih zataknete enega v drugega, pa je že vse narejeno. Take plošče je tudi zelo lahko odstraniti po potrebi.

Vedno pa pazite, da je vinil v treh slojih, ker se cenenega res ne splača kupovati, saj boste razočarani in ga boste kmalu menjali. Ta pa je dolgotrajen in zdrži več desetletij in se ne obrabi, niti poškoduje. Torej ste profitirali. Izbirate pa lahko med 700 odtenki in boste gotovo enega našli za svoj okus. Uskladite to še z izgledom pohištva in sten ter stilom celotne stavbe.