Težave z modrostnimi zobmi

Kaj so bistvu modrostni zobje? Modrostni zobje so tisti zobje, ki so ponavadi v zadnji vrsti, ki zrastejo zadnji in se od drugih razlikujejo po tem, da večje število zobnih vršičkov, in so različne oblike zoba in njihovih korenin. Vse o njih si lahko preberete na spletni strani Lux Dental in na tej spletni strani se lahko tudi prijavite na brezplačen pregled zob in pa nasvet specialista. Zakaj pa nam modrostni zobje pridejo tako v napoto? Zato ker smo se skozi leta ljudje tako zelo spremenili in z tem tudi naše prehranjevanje, da so se modrostni zobje sploh prenehali razvijati, saj ne potrebujemo močnih ugrizov, saj ne rabimo žvečiti velikih kosov mesa.

modrostni zobje

Kdaj pa vemo da so modrostni zobje pripravljeni za puljenje? Da bi vedeli kdaj so pripravljeni se lahko zgledujemo po naslednjih znakih, kot so neugodna lega, ko nimajo dovolj prostora za normalno rast, ko povzročajo zaporedno bolečino, ko se zob ali pa tkivo okoli njih vname in ko se na zobu pojavi velik karies, ki se ga ne da sanirati in je prodrl do lupine. Lahko bi rekla, da so modrostni zobje kar nadležna stvar in boleča tudi, vendar je to naraven postopek in skoraj vsak se ga mora enkrat znebiti pa če vas je še tako strah zobozdravnikov in puljenja zob.

Za njihovo odstranitev moramo pod lokalno anestezijo, ki omrtviči tkivo okoli zoba, da je lahko postopek puljenja neboleč ampak se čuti samo pritisk na zob. Bolečino čutimo le po tem, ko učinek anestezije poneha. Rano se na koncu zašije in po tem ugriznemo v vato ter jo zadržimo v ustih približno pol ure, po enem tednu pa gremo nazaj, da nam odstranijo šive. Če imate še kaj neodgovorjenih vprašanj glede na to kaj vse modrostni zobje povzročajo in njihovo celjenj lahko na spletni strani Lux Dental izpolnite kontaktni obrazec ter vpišete notri svoje sporočilo.