Squid Games je vredno gledati

Squid Games je nova serija in je izredno popularna Netflixova serija . Squid Games je že več tednov najbolj priljubljena serija na Netflixu in na svetu. Squid Games serija ima 9 epizod v njeni prvi sezoni, katero je ustvaril Hwang Dong-hyuk. Predvajati se je začela 17. septembra 2021 in je hitro postala zelo znana. Malo časa po tem pa je že cel svet poznal serijo Squid Games. Ta serija je podrla zelo veliko rekordov na Netflixu in drugje.

 

Squid Games bi bil lahko film

Ustvarjalec serije Squid Games je scenarij prvo scenarij napisal za film, ki je bil skoraj da podoben filmu Battle Royale. Ampak si je pozneje premislil, saj nebi mogel vseh idej spraviti v en dvourni film. Tako je nastala serija ne pa film. To pa je omogočilo za boljšo razlago likov in zgodbe.

 

Squid Games je bil večkrat zavrnjen

Ustvarjalec serije je serijo izdeloval od leta 2008. V tem času ni imel denarja in skrbel je za svojo družino. Iz svojih osebnih izkušenj iz tega časa je inkorporiral v scenarij in ga dokončal eno let pozneje. Veliko producentov in studiov, ga je zavrnilo, ker so mislili, da je bil njegov scenarij preveč nasilen. Septembra 2019 ga je Netflix opazil in uradno razglasiv, da se bo serija Squid Games zgodila.

 

Najbolj gledana serija na svetu

Ko je serija Squid Games imela premiero na Netflixu, jo je v naslednjih 28 dneh videlo 111 miljonov gledalcev, zaradi tega je postala najbolj gledana serija na Netflixu, ko se govori o premierah serij. Prehitela je serijo Bridgerton ustvarjalke Shonde Rhimes, katera je v prvih 28 dneh bila videna 72 miljonokrat. Netflixova statistika je malo napačna, saj tudi šteje tudi oglede serij, ki so trajali samo 5 minut in to pomeni, da si niso ogledali cele serije. Ampak vseeno je to izjemen statistični podatek.