Remarketing ali novodobno oglaševanje na spletu

Remarketing je dejavnost oglaševanja, kjer v bistvu ponovno ciljamo na publiko, ki je že obiskala naše spletno mesto. Za remarketing sta zelo uporabna velikana Google in Facebook, ki nam omogočata, da ponovno nagovorimo uporabnike, ko ti na spletu naredijo neko novo dejanje. Verjetno se sprašujete, zakaj bi sploh ponovno nagovorili uporabnike, ki so že bili na naši spletni strani, pa so jo zapustili? Pa si poglejmo, v čem je trik.

Kdaj ponovno nagovoriti uporabnika

Osnovno vprašanje, ki si ga zastavimo pri remarketingu in je ključno za uspeh je, kdaj ponovno nagovoriti uporabnika, ki je nekoč že obiskal našo spletno stran? Kupci danes smo namreč vedno bolj izobraženi, ne nasedemo več na prvo ponudbo na katero naletimo. Pred nakupom nekega izdelka je tako logično, da bo uporabnik pregledal določeno število spletnih strani z izdelkom, za katerega se odloča. Nato na okoli povpraša za mnenja, primerja cene. In naokoli se obrne določen čas. Kaj to pomeni v praksi? Uporabnik, ki je pred kratkim obiskal vašo stran, vendar ni nič kupil, se še vedno zanima za izdelek, le trenutno ni bil pravi čas za odločitev.

Remarketing upošteva pravilo, pustimo času čas. S tem ko bomo uporabniku po določenem obdobju ponovno prikazali oglas s povezavo do naše spletne strani, ga bomo opomnili, kaj je želel imeti in tako povečali možnost, da se bo za nakup tokrat odločil.

remarketing

Ko obiskovalec postane vaša stranka

Remarketing je učinkovita prodajna taktika, s katero povečamo klike na našo spletno stran, s tem pa povečamo možnost, da obiskovalec postane stranka. Ključ je v tem, da uporabnikom v pravem trenutku pričnemo prikazovati oglase, to je po navadi takrat ko brska po spletnih straneh in se tako nahaja v procesu odločanja za nek izdelek.

Ta oblika spletnega trženja je vedno bolj priljubljena, saj gre za ‘nežno’ obliko oblaševanja, kjer ciljne publike ne bombandiramo z goro reklam. Struktura potrošnikov se je namreč odločilno spremenila, oglaševanje izpred desetletij pa tako ni več uspešno. Ponudimo stranki tisto, kar si sama želi in za kar pokaže interes. Tukaj nas do njenega nakupa našega izdelka loči le majhen korak, nekaj kar bo prevagalo pri njeni odločitvi za nas – brezplačna poštnina, darilce ob nakupu ali pa ker smo ji preprosto le všeč.