Refleksna masaža stopal je naravna pomoč pri mnogih težavah

Refleksna masaža stopal je stara veda, ki so jo medicine uporabljale od nekdaj in se je obdržala do danes ter jo razvija tudi znanost. Prava refleksna masaža stopal pomaga pri številnih težavah in obolelostih telesa, kar so na stopalih živčni končiči iz vseh organov. Zato bi ljudje morali hoditi bosi, da bi ves čas stimulirali organe in jih masirali dobesedno skozi podplate. Vendar naša civilizacija temu ni prilagojena zato je ta metoda odlična, da pomaga popraviti nastale težave v telesu.

refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je učinkovita za razne težave, na primer za prebavo, glavo, srce, sklepe, roke in noge, jetra, ledvica, pljuča, vrat, glavo in oči ter vse ostalo, kar imate težave. Vsaka cona na stopalu ima svoj organ, ki reagira na to, da se pritisne tisto točko na stopalu.

Ko refleksoterapevt uporabi to metodo, boste na nekaterih točkah, kjer so organi oboleli, čutili tope in ostre bolečine. Namreč refleksna masaža stopal je sprožila signale in začela obujati organe, ki ne delajo dobro in spijo.

Bolečina pomeni, da je nekaj narobe in skozi to bolečino se potem stimulirajo organi. Ko napetost v st0palih popušča, tudi bolečina na kritičnih točkah na stopalih popušča. To enako bi čutili, če bi bosi hodili po kamenčkih, ki so seveda neostri. Recimo po prodnikih.

Refleksna masaža stopal se izvaja večkrat, ker se organi ne morejo takoj spraviti v ravnovesje. Vsakič boste občutili manj bolečine in na koncu boste čutili le še rahlo žgečkanje. Če pa ste zdravi in greste na masažo zaradi preventive in boljšega počutja, boste čutili prijeten pritisk na organe, prijetno stimulacijo in po masaži boste poživljeni ter prerojeni. Imeli boste dosti moči ter energije in veselja. Celo videli boste bolj ostro in lepše barve.

Naročite sebe in partnerja ali otroke in prijatelje na to čudovito masažo in prvič, ko jo boste občutil, boste vedeli, da ste na pravem mestu. Veliko ljudi se potem redno vrača in sproti rešuje težave na prijeten ter neškodljiv in naraven način.