Pomlad je najbolj pričakovan letni čas

Pomlad je najboljši letni čas zato, ker je tudi najbolj miren med vsemi drugimi letni časi. Letni čas je zaznamovan s prebujanjem narave in z začetkom toplih sončnih dni. Ta letni čas je idealen za sprehode po naravi ali pa piknike. Velikokrat je še bolj primeren kot poletje.

Med poletjem je vreme lahko ne predvidljivo in včasih lahko povzroče ne prijetnosti. Ta letni čas je zelo predvidljiv in miren. Pomlad se začne 21. marca in s tem se s tem tudi začnejo dnevi počasi podaljševati.

pomlad

Veliko rastlin se med tem letnim časom prebudi. Najbolj znane so trobentice in tulipani. Kasneje v letnem času tudi začnejo cveteti vrtnice. Veliko ljudi, ki se ukvarjajo z vrtovi, imajo ta letni čas najrajši, saj se v tem času njihov vrt najbolj razcveti. Mnogi parki in vrti med tem časom dobi največ obiskovalcev. Najbolj obiskan vrst v Sloveniji je Ljubljanski Botanični vrt. V njem imajo rastline iz celega sveta. Pomlad ima tam zelo velik pomen v botaničnem vrtu zato, ker se tudi tam večina rastlin prebuja in cveti.

Med drugim lahko tudi po dolgi zimski sezoni ponovno na prostem razsadijo svoje rastline, ki so bile zaprte v notranje prostore čez celotno zimo. Ta letni čas tudi pomeni velik zaslužek za botanični vrt in podjetja, ki se ukvarjajo z rastlinami, saj veliko ljudi med tem letnim časom kupujejo semena in rastline, za njihov osebni vrt. Za nekatere druge rastline je pomlad tudi idealni letni čas za sajenje. Med te rastline štejemo različne vrste zelenjave in sadja. Saj potrebujejo veliko več časa za popolno dozoritev, kot pa navadne rože, ker so bolj kompleksne rastline z različnimi potrebami in različnimi pridelki, ki potrebujejo posebne pogoje za dozoritev. Zelenjavo ali pa sadje po navadi naberemo šele na koncu poletja ali pa na začetku jeseni. Med takšnimi pridelki spadajo različne vrste grozdja za pridelavo soka ali pa vi

Dosti krat je to letni čas, v katerem organiziramo različne pohode, ker je narava takrat najlepša. Gozd spomladi se popolnoma razcveti in zrak je zaradi tega tudi mnogo krat bolj čist kot pa v drugih letnih časih. Mnoge reke in jezera, ko se raztalijo, imajo velikokrat boljšo čistočo vodo, kot pa med drugi letnimi časi. Pomlad je čas, v katerem se narava popolnoma obnovi po dolgi zimi in razgled narave je zelo izjemen in enkraten. Nekatere osebe zaradi različnih razlogov ne marajo spomladi. To pogosto zato, ker nekateri imajo alergije in zaradi cvetnega praha se te alergije po zimi znova začnejo. Cvetni prah je eden izmed najpogostejših alergij.