Pira za bolj zdravo življenje

Ste že mogoče razmišljali, da bi zamenjali malo vaš jedilnik. Mogoče, da bi vsaj zamenjali belo moko. Mogoče bi začeli uporabljat pirine stvari, tudi pirino moko, ki pravijo da dosti bolj zdrava za uživanje. Pira je tudi žito, ki so ga gojili že pred 9000 leti. Pira je žitarica, ki je ne zahtevna za pridelavo, ne rabite nobenih pesticidov, ne rabi zahtevne zemlje. Lahko si vsak omisli, da bo doma prideloval piro. Pira je zelo zdravilna žitarica, ki vsebuje vse pomembne snovi in to kar v idealnih razmerah, da nimamo problemov z prebavili. Če uživamo piro, vsebuje kar 20% več beljakovin, kot pšenica.

pira

Našo telo potrebuje ogljikove hidrate za delovanje imunskega sistema, to vam vse ponuja pira. Če jemo izdelke iz nje nam da občutek sitosti, ima pa tudi najpomembnejšo vlogo pri strjevanju krvi. Pira vam ponuja kar precej vitaminov, kot so B, A, in E, ne manjka pa magnezija, železa fosforja ter mangana. Kaj še več hočemo, v piri je vse kar naše telo potrebuje, ter še nasitili se bomo.

Pire ne smemo podcenjevati, ščiti tudi naše srce ter ožilje, holesterol ne bomo imeli nikoli preveč, prebava bo ostala vedno ista, ter pozdravila bo naše kožne bolezni. Zelo je zdrava za uživanje, saj nas lahko reši marsi katere bolezni. Samo zamenjate v vaši shrambi pšenično moko z pirino ter nabavite pirine izdelke. Lahko si naredite pirin zdrob, mogoče za večerjo pirine otrobi, ali spečete pirine palačinke. Namesto riža začnete uporabljat pirino kašo, naredite rižoto iz pire, dodate v razne juhe, mogoče v solato ali sladke jedi. Pira je zelo zdrava in vedno bolj iščemo načine zdravega življenja. Sedaj je idealna priložnost, da daste na jedilnik pirine jedi, ter začnete bolj zdravo živeti. Mogoče vam od začetka ne bo pasa loku, ampak se boste s časom vsega navadili, ter nikoli več iz vaše shrambe ven dali piro.