Ogrevanje s toplotno črpalko je ekološko in poceni

Ogrevanje s toplotno črpalko je najcenejše možno ogrevanje ter najbolj prijazno do narave. Katero koli ogrevanje s toplotno črpalko izberete, vsako uporablja naravne obnovljive vire energije, kot so voda, zemlja in zrak. Najbolj pogosto se za ogrevanje s toplotno črpalko uporabi način ogrevanja zemlja – voda. Pri tem se cevi zakoplje koli stavbe v zemljo in voda izkorišča temperaturno spremembo, saj je v zemlji vedno 5 stopinj Celzija ne glede na zunanje vreme in temperaturo. Črpalko poganja elektrika in če imate lastno elektrarno, je ogrevanje za vas dobesedno zastonj.

ogrevanje s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko je najcenejše za montažo, veliko bolj poceni, kot če namestite centralno ogrevanje. Cenejše je tudi od ogrevanja na elektriko, če nimate lastne elektrike. S tem načinom lahko ogrevate prostore na nizkih temperaturah, kar je navada v novih gradnjah, ker so hiše in stavbe izdelane tako, da ne porabijo nič energije.

Lahko ogrevate tudi tla ali pa namestite ogrevanje sanitarne  vode. Če ste v starejših hišah in potrebujete visoko temperaturno ogrevanje, je tudi to možno namestiti, kot tudi priklopiti na radiatorje. Potem pa bo delovala kar sama brez vaše pomoči in posredovanja, ker se jo da programirati za vse leto in letne čase. Tudi vzdrževanja ne potrebuje tako da odpade tudi ta strošek.

Če ogrevanje s toplotno črpalko zemlja – voda ni možno pri vas, se lahko vzpostavi gretje zrak – voda ali voda – voda. Tako lahko namestite gretje v kateri koli prostor. Če na primer grejete z zrakom, potem se lahko poveže tudi več prostorov hkrati med seboj, če je vaš prostor premajhen in se izkoristi večja površina. Možnosti je enostavno res veliko.
Toplotno črpalko lahko namestite sami, ker je zelo preprosta za namestitev. Če ne želite nameščati sami, pa vam jo bodo namestili mojstri ter vam tudi svetovali, kaj je za vas najbolje. Ta črpalka je zelo zanesljiva in dejansko ne potrebuje vzdrževanja, včasih pa je treba kakšen del zamenjati, kar stori servis.