Kakovostne leksan plošče so izjemno odporne in uporabne za nadstreške

Leksan plošče so narejene iz leksana, ene najbolj prilagodljivih in cenjenih plastičnih mas na svetu, ki zgleda kot steklo. Tu se preberite več o leksan ploščah in njihovi posebni kemični sestavi, saj v razvojnem procesu lahko iz tega materiala naredijo skoraj vse. Leksan plošče so že nekaj časa na trgu in so material oblikovali v prejšnjem stoletju v veliki korporaciji, od takrat naprej je beseda leksan sinonim za ta material, čeprav gre za blagovno znamko.

leksan plošče

Leksan plošče so termoplast iz polikarbonatne smole. Gre za trdno snov, ki se lahko deformira pri ekstremni vročini, ki je največkrat 147 stopinj Celzija. Ta material je le eden iz družine termoplastov, katerih glavni razlog za slavo je njegova sposobnost, da se podvrže znatnim deformacijam, ne da bi počil ali se zlomil. Še več, ko je polikarbonatna plošča v celoti oblikovana, se ponaša z 250-krat večjo udarno trdnostjo, kot steklo in 30-krat večjo kot akril, ki je podobna termoplastika. Zaradi te trdnosti in prožnosti je so leksan plošče nepogrešljiv material za številne proizvajalce, saj lahko zelo malo materialov izpolni leksanovo transformativno sposobnost skupaj z njegovo izjemno odpornostjo na vročino in udarce.

Kakovostne leksan plošče imajo prednosti in so zelo odporne na udarce, imajo nizko togost, zdržijo temperature do 140 stopinj Celzija preden se deformirajo, so zelo odporne na kisline in druge kemikalije, kot je bencin. Lahko se vrtajo brez skrbi, da bi pokale in se jih lahko hladno oblikuje ali upogne brez segrevanja. Imajo nizko stopnja vnetljivosti.

Leksan plošče so običajno prozorne in prepuščajo svetlobo, zato so zelo uporabne za vse nadstreške, garaže, tople grede in rastlinjake. Zavarovali bodo vse pod seboj, varovali pred mrazom in točo ter snegom in premočnimi padavinami, tudi pred UV žarki, saj so plošče zaščitene, hkrati pa vam ne bo treba prižigati luči pod njimi, zato boste prihranili pri elektriki. Montirajo vam lahko nosilce. Nosilci so lahko obstoječi ali pa vam jih naredijo na novo.