Krožne žage s uporabno orodje za vse mojstre

Krožne žage so zelo uporabno orodje za doma ali za industrijo in jih dobite tukaj https://www.interdiskont.si/c/zage/, kjer lahko izberete pravo za sebe. Krožne žage so precej različne, v glavnem pa se delijo na ročne in na namizne. So moderne in varne, če se držite varnostnih navodil za uporabo. Manjše so primerne za delo doma in za šibkejše ljudi. Večje ročne žage pa je težje obvladovati in držati v rokah, zato so primerne za bolj močne ljudi in za profesionalno delo, saj je z njimi bistveno lažje rezati, ker imajo močan motor in večji žagin list.

krožne žage

Namizne krožne žage so veliko lažje za upravljanje, ker so ali vgrajene v mizo ali pa so na podstavku in jih premikate z vzvodom. Moč v rokah pri njih ni tako pomembna, kot pri težjih ročnih žagah. Ker so pritrjene na mizo, so bistveno bolj varne, saj, ko spustite gumb za zagon, če kupite moderno verzijo, se bo žaga ustavila. Vse žage imajo varovala in zaščitne pokrove, da ne more pri normalni uporabi priti v stik z rokami in prsti, ker je to lahko za njih usodno.

Moderne krožne žage delujejo lahko na elektriko ali gorivo, ki je zanje posebej pripravljeno. Elektrika nima take moči, kot gorivo, pa še kabl se lahko ovije okoli vas in je to lahko nerodno. Medtem, ko gorivo predstavlja več dela, čiščenja, servisa in tudi stroška, ker je drago pa še ponj morate na črpalko. Odločite se, kaj vam je bolj v redu.

Krožne žage so zelo uporabne za doma, da odžagate na primer les ali kovino in plastiko. Pri tem morate paziti, da uporabite pravi žagin krožni list, ki je primeren za rezanje določenega materiala. Prenosne žage so super za to, da lahko režete tam, kjer so zadeve, ki jih ne morete prinesti do rezalne mize. Statične žage pa so za rezanje manjših kosov, ki jih lahko premikate sami po mizi.