Klima – avtodom jo mora imeti

Ko pride poletje, je treba poskrbeti, da nam bo ob vročih dnevih prijetno hladno. V poletnih mesecih se v vozilih največkrat uporablja klima – avtodom pa je počitniško vozilo, kjer je to še posebej pomembno. Avtodomi so priljubljeno vozilo za dopuste, saj se z njimi lahko zapeljemo do priljubljenih lokacij in noč preživimo kar na samem kraju. Res pa je, da lahko vročina pokvari počitnice, če v vozilu nimamo klime.

Stropna klima za avtodom

Za počitniška vozila kot je avtodom ali prikolica je izredno pomembno udobje. In ker se počitniška vozila največkrat uporablja v poletnih mesecih, med nujno opremo spada klima. Avtodom se lahko namreč hitro segreje in brez ustrezne klime, lahko postane vožnja in vsakodnevno preživljanje časa v avtodomu precej neprijetno. Klimo se največkrat namesti na strop avtodoma ali prikolice in zato se tudi imenuje stropna klima. Avtodom tako nima klime, ki bi bila na tleh v napoto in bi onemogočala prehode.

Klime so narejene v različnih dimenzijah in z drugačnimi funkcijami. Pred nakupom klime se je zato treba prepričati, da bo ustrezna za vaše vozilo. Tu je najprej pomemben doseg klime. Mora biti dovolj zmogljiva, da doseže vse kotičke avtodoma ali prikolice. V primeru da je počitniško vozilo večje, si lahko omislite dve klimi. Dobro je, da ima klima možnost prilagodljivega pretoka zraka. To pomeni, da lahko zrak piha v vse smeri, poleg tega pa ima možnost nastavitve moči pihanja. Tako si lahko individualno nastavljate klimo, da bo ustrezala vašim željam. Take klime imajo za svojo uporabo priročen daljinec, da jo lahko upravljate na daljavo iz vseh kotov v avtodomu ali prikolici.

Klima za boljše preživljanje počitnic

V veliko pomoč pri preživljanju počitnic pomaga klima. Avtodom je lahko najnovejši in z najboljšo opremo, ampak če klima ne deluje, so vse druge prednosti zaman. Vaša klima naj bo tiha in varčna. Dobra klima naj ne bo glasna in vas tako ne moti med vsakodnevnimi dejavnostmi. Ker je velikokrat potreba, da je klima prižgana tudi ponoči, vas s tihim delovanjem ne bo motila med spanjem. Poleg tega so novejše klime tudi energijsko varčne in ne obremenjujejo vašega omrežja.