Kamin nudi veliko več kot le ogrevanje

Še koga ogenj navdaja s toplino, domačnostjo, mirom in varnostjo. Morda se ravno zaradi teh lastnosti še vedno velika večina ljudi odloči za kamin v svojih domovih. Kamin je tisti osrednji element v domu, ki ne le, da prijetno ogreva celotni prostor, pač pa ga tudi popestri in estetsko dopolni.  Kljub temu, da dandanes lahko razpolagamo z različnimi možnostmi ogrevanja, je nekako še vedno izredno popularen in priljubljen način ogrevanja prostora s kaminom. Zato vam kamini Klemenc omogočajo pestro izbiro različnih vrst kaminov. V njihovi ponudbi lahko izbirate med toplozračnimi vgradnimi kamini na drva, toplovodnimi vgradnimi kamini na drva, kaminskim pečmi na drva, toplovodnimi kaminskimi pečmi na drva, kaminskimi pečmi na pelete in toplovodnimi kaminskimi pečmi na pelete. Ob tolikšni ponudbi pa se kaj hitro vprašamo kako se odločiti in izbrati primeren kamin?

Izbira primernega kamina ni enostavna in preprosta. Pri izbiri kamina igrajo ključno vlogo osebne preference, predvsem pa si je na začetku potrebno zastaviti vprašanja glede stroškov, estetskega izgleda in postavitve kamina. Čeprav postavitev in nabava kamina na splošno ne predstavlja zelo visok strošek, je vseeno ključno, da se za kamin ne odločamo na podlagi nizke cene, saj se lahko zgodi, da z nakupom zelo hitro ne bomo več zadovoljni. Zgodi se namreč lahko, da je kamin preveč hrupen, neekonomski in hitro pregori. Hkrati je potrebno pomisliti tudi na postavitev kamina. Najmanj komplikacij boste imeli z vgradnjo električnih in plinskih kaminov, hkrati vam pri njih ne bo potrebna zaloga drv. Pri prostostoječih in vgradnih kaminih na drva, pa postavitev in vgradnja zahtevata nekoliko večji razmislek. Kamin pa izberemo tudi na podlagi tega, koliko prostorov želimo z njim ogrevati in glede na gradbeni poseg.  Pri postavitvi kamina moramo tako biti pozorni na veliko podrobnosti. Kamin na koncu ne le, da mora dobro in optimalno delovati, ampak mora biti tudi varen.

Družina Klemenc se že 20 let ukvarja in nadgrajuje svoje znanje o vgradnjah in obzidavah kaminov, zato vam bodo z veseljem svetovali kateri kamin je za vas najbolj optimalen. Predhodno posvetovanje s strokovnjaki je tako obvezno, če želite doma imeti kamin, ki optimalno in varno deluje.