zakaj je kahlica za vašega otroka pomemben higienski pripomoček

Kahlica je osnovni higienski pripomoček za otroka, da se nauči kakati v stranišče in ne v plenice. Različne kahlice najdete tukaj www.mali-vragci.si/pripomocki/kahlice in jih naročite domov, da bo vaš malček čim hitreje samostojen. Kahlica je veliko bolj ekološko sprejemljiva rešitev od plenic in pa otrok je bolj čist ter se mu ritka ne bo vnela, dobro se bo počutil, ker bo suh in urejen. Otroka lahko že takoj, ko zna sedeti posadite na kahlico in se bo zelo hitro naučil iztrebljati se v kahlico oziroma školjko.

kahlica

Kahlica je lahko samostoječa in je v več olikah; kot običajna za sedenje ali pa kot didaktični pripomoček za igranje. Nekatere so sodobne in imajo tudi zvočne učinke. Kahlice so lahko tudi v oliki nastavkov za običajno WC školjko, zaradi česar vam niti ni treba čistiti kahlice in si prihranite čas ter energijo. Nekateri nastavki imajo tudi stopnice za plezanje in otroci jih radi uporabljajo, ker jim je to res zabavno. Tako se hitro naučijo samostojnega iztrebljanja.

Lepa in kakovostna kahlica je obvezna za to, da se otrok nauči higiene in samostojnosti ter discipline. Le otroci, ki niso čustveno dobro razviti in imajo težave, se iztrebljajo zelo dolgo časa v plenice in jih je težko prepričati, da bi uporabili kahlico. Na srečo je to zelo redko. Kahlica je lahko tudi v obliki pisuarja za otroke, ki je miniaturen in super uporaben. Dečki ga radi uporabljajo sploh, če vidijo dorasle moške, kako urinirajo stoje.

Ko boste izbirali kahlico, samo pomislite na to, kaj bi radi otroku nudili in kako naj se nauči iztrebljanja, da bo zanj najbolj zabavno ter veselo. Iztrebljanje je zelo nujno in če ima otrok pravilno prehrano ter ni v stresu, se bo dogajalo samodejno, zato bo njegovo telo zelo zdravo ter funkcionalno. V nasprotnem lahko pride do hudih zaprtij, ki so za otroka zelo stresni in grozna izkušnja, ki mu je res nočete privoščiti. Torej poskrbite za pravilno prehrano in kahlico, pa bo vse v redu.