Hipnoza in NLP tehnik vam pomagata do življenjskega uspeha

Ko govorimo o hipnozi, potem pomislimo na to, kako nas hipnotizer začara in delamo neumnosti. Malokdo ve, da to delamo vsi vsem, zato si preberite vse o hipnozi oz. NLP tukaj. Nevrolingvistično programiranje ali NLP pa je sploh abstrakten pojem, ki ne pove ničesar, če s tem nismo seznanjeni. Pri obeh tehnikah gre za to, da smo usposobljeni uporabljati lastne možgane zavestno in da smo budni, kaj se v nas ter okoli nas dogaja in znamo to kontrolirati tako, da pridemo do uspeha. Pot do uspeha pa je vedno sestavljena tudi iz neuspehov.

hipnoza

Naša kultura je taka, da smo naučeni, da ne smemo delati napak in da smo slabi, če nam ne uspe. To je res zgrešeno, ker moramo narediti napake, da se naučimo, kaj je dobro in kaj je uspeh.

To je jasno na primer pri otroku, ko se uči hoditi ali voziti kolo. Velikokrat bo padal, kar štejemo za neuspeh. Vendar ne bo obupal, ker je tako usmerjen in osredotočen na to, da se hoče postaviti na dve nogi ali obvladati kolo, da bo ponavljal vajo, dokler je ne bo osvojil.

Kot vidimo, je otroku to prirojeno. Ko pa nas okolica uči, to so starš in šola ter ljudje, ki jih srečujemo, se naučimo narobe, da ne smemo pasti in ne smemo doživljati neuspehov. To je ena največjih ovir v življenju večine ljudi, da ne postanejo uspešni in zadovoljni ter le živijo iz dneva v dan.

Če nočete biti med njimi, je čas za spremembe. Obe tehniki, hipnoza in NLP, pomagata te blokade in nepravilno naučene reakcije odpraviti. Dejansko ste zdresirani in se morate oddresirati nazaj v prvinskost, kot ste bili še kot dojenček.

Hipnoza je vse okoli nas in v nas, kar na drugi povedo in kar sami sebe prepričujemo. Zato moramo le obrniti stavke in misli v pozitivno in v uspeh ter vaditi in čakati na uspeh.