estetski posegi

Estetski posegi  so vsi estetski posegi kjer se pri njih spreminja naravno telo človeka. Pod to kategorijo spadajo vse lepotne operacije ter posegi kot so naprimer pri ženskah estetski posegi ki povečajo ali pomanjšajo prsi potem vsi posegi z botoksom  ter estetski posegi z dermalnim polnilom(povečava ustnic, oblikovanje nosu brade ter lic…). Seveda pa obstajajo tudi  moški estetski posegi. Pod to kategorijo pa štejemo predvsem botokse proti potenju, polepšanje štrlečih ušes, tretmaji proti izgubi las ter izbolšanju kakovosti las ter razne lepotne posege kot so abderoplastika, blefaroplastika ter Lipostrukcija za oblikovanje telesa in odstranitev nezaželenih maščobnih oblog. Kot estetski posegi nasplošno pa je mišljeno kot lasarski posegi na telesu kar pa pomeni razno odstranjevanje bredavic in opigmentnih madežel, za pomlajevanje kože ter za bolše celjenje ran. V nadaljevanju boste izvedeli vse o estetskih posegih  tako pri ženskah kot pri moških.

estetski posegi

Pa če se prvo posvetimo botoksu . V estetiki se botoks uporablja predvsem za odpravljanje različnih gubic ter glajenju kože na obrazu. Na drugih delih telesa pa se uporablja največ za preprečevanje nepotrebnega potenja v pazduhah, nogah ter rokah.  potem poznamo pa še razne estetske posege ter dermalna polnila za povečavo prsi povečavo penisa in podobno s pomočjo vsadkov in z dermalnimi polnili za povečavo ustnic za oblikovanje lic brade nosu, pridobivanju volumna naprimer na področju lic in korekcijo brazgotin.

Estetski posegi pri moških pa so dokaj podobni. Samo da pri moških se ne popravlja toliko obraza ter ne pridobiva toliko na volumnu telesa ampak bolj tretmaji proti izgubi las, kemični pilingi za boljšo kožo ter predvsem topljenje nezaželenih maščob ter oblikovanju telesa. Pod te kategorije štejemo naprimer abderoplastiko katera se uporablja za odstranjevanje odvečne kože, za izboljšanje mišične stene ter za preprosto lepše oblikovan trebuh, roke in noge. Potem je tu še ginekomastija kjer je pa ravno obratno kot pri ženskah. Kajti pri ženskah se prsi povečujejo pri moških pa zmanšujejo. Poznamo pa tudi lepotne operacije naprimer za reševanje problemov z štrlečimi ušesi ter botoks proti gubam ipd.