Ali potrebujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno je pa zelo koristno. Najbolje je, da ga sklenete takoj, ko vam preneha status študenta. Nekaterim ga plačujejo podjetja, drugi, večina pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo samoplačniško, kar je najbolj pogosto. Potrebno pa je zaradi zvišanja kakovosti zdravstvenih storitev, da dobite boljša zdravila brez doplačila in da vam ni treba plačati drage operacije, če zbolite ali se vam zgodi nesreča.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Ali že imate dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Sklenete ga lahko pri vsaki zavarovalnici, zavarovalne premije pa so približno enake. Med seboj se razlikujejo po storitvah in odzivnosti do svoje stranke. Preverite katera je najboljša. Višina premije pa je odvisna od tega, kdaj ste sklenili zavarovanje. Če ste ga v prvem leti po končanju študija in ste mladi, potem bo premija nizka, več časa kot je minilo od končanja študija, višja bo premija. Le ta pa se računa tudi na vaša leta, ker se smatra, da starejši več rabijo zdravil in zdravnika ter bolnico, zato je premija tudi višja.

Zaenkrat je dopolnilno zdravstveno zavarovanje še prostovoljno, saj vsi plačujemo obvezno zavarovanje, ki je prisilno. Nekaj se je vlada odločala, da bi bilo dopolnilno tudi del obveznega, vendar zaenkrat ta ideja še ni ugledala luč sveta kot zakon.

Če ste zdravi in nikoli ne doživite nesreče ter ne potrebujete zdravnika, potem je za vas dopolnilno zdravstveno zavarovanje dejansko nikoli izkoriščena možnost, kar je dobro da je tako. Denarja ne boste dobili nazaj, ker gre za vzajemni sklad, iz katerega črpajo tisti, ki te usluge zdravstva potrebujejo. Kdor jih ne je lahko srečen, da je tako.

Žal pa tudi dopolnilno zavarovanje ne pokriva prav vseh zdravstvenih pripomočkov niti zdravil, kar je žalostno, to se na primer tiče očal in leč. Dobro je, da veste, da tega ne boste dobili brezplačno, le popust na očala, ki jih potrebujete, ki pa je majhne za tiste, ki imajo astigmatizem torej resno bolezen.