Zakaj je dobro imeti dodatno zavarovanje

Dodatno zavarovanje je skoraj obvezno čeprav po zakonu to ni. Dobra ponudba dodatnega zavarovanja je takrat, ko ste mladi in končate šolo ter se v prvem letu dodatno zavarujete, bo vaša premija najnižja in vam bo veljala v tretjem mesecu od prvega vplačila premije. Več ali manj imajo skoraj vse zavarovalnice za dodatno zavarovanje podobne cene, razlikujejo se med seboj po storitvah, odzivnosti in tem, kaj vam potem, ko pride do porabe sredstev iz zavarovanja, plačajo. Osnovno zavarovanje je v vsakem primeru nujno in obvezno, za dodatno pa se vsak odloči, ali ga bo imel ali ne.

dodatno zavarovanje

Kaj dobrega prinaša dodatno zavarovanje? Predvsem to, da vas reši res velikih stroškov za bolnico, rešilca, operacijo in zdravila. Osnovno zavarovanje namreč krije zgolj tri dni bivanja v bolnici, prevoz z rešilcem v primeru življenjske ogroženosti in nekatera zdravila ter nekaj storitev. Vse ostalo morate doplačati. Sicer za zdravila in obisk pri zdravniku to ni veliko, se pa pozna, če resno zbolite in potrebujete drage zdravstvene storitve.

Sploh pride prav dodatno zavarovanje pri nesrečah, katerih ne morete predvideti. Nekateri mislijo, da bodo plačevali to zavarovanje, ko se kaj zgodi ali zbolijo. Seveda lahko, vendar bo premija drastično višja pa pozor, prve tri mesece vam zavarovanje ne velja od prvega vplačila premije, saj so taka pravila in boste vseeno morali vse plačati sami. Zneski so lahko tako veliki, da boste večni dolžnik ali boste morali prodati svoje premoženje.

Zato poročamo, da dodatno zavarovanje sklenete takoj, ko zaključite šolanje in nimate več status študenta. Takrat se najbolj splača, ker je premija nizka. Vsako leto, ko ne plačujete premije, pa se vam ta poviša za 3 % , kar lahko sčasoma znese kar dosti. Zdravje je številka ena in s tem se seveda verjetno nihče ne želi šaliti, zato je dobro, da za sebe prostovoljno poskrbite.

Premije niso visoke razen, če želite vrhunsko zdravstveno storitev, najboljše zdravnike, svojo sobo v bolnici s televizijo in vrhunska zdravila. Potem so premije višje.