Cestna kolesa; začutite harmonijo v vožnji

Cestna kolesa in kolesarjenje so v Sloveniji, v zadnjih letih precej pridobila na popularnosti. Zahvala temu pa gre predvsem odličnim uspehom naših kolesarjev na različnih svetovno priznanih tekmah. Svoje cestno kolo lahko poiščete tudi na https://www.enduro.si/cestna-kolesa/. Na tej spletni strani boste naleteli na bogato ponudbo priznanih blagovnih znamk teh priljubljenih koles – Bianchi, Cannondale, Specialized, Scott in drugi.

Ker so cestna kolesa narejena zelo natančno, tehnično izpopolnjeno ter veljajo za najbolj dovršena med vsemi kolesi, je temu primerna tudi njihova nekoliko višja cena. Zato je potrebno nakup opraviti premišljeno, saj vam bo le tako izbrano cestno kolo kar najbolje služilo. Zato si spodaj preberite nekaj praktičnih napotkov za izbiro sanjskega cestnega kolesa, pred nakupom pa se vedno obrnite tudi na izkušenega strokovnjaka.

cestna kolesa

Izbira pravega cestnega kolesa

Cestna kolesa so lahko izdelana iz različnih materialov, vendar pa vsa težijo k temu, da bi bila čim lažja. Najboljši predstavniki so izdelani iz utra lahkih materialov, med katerimi so najbolj priljubljena ogljikova vlakna. Tako narejeno ogrodje pa seveda rezultira v relativno visoki ceni, ki lahko doseže tudi ceno starejšega avtomobila. Taka kolesa zato izbirajo le najbolj vrhunski kolesarji, ki tudi sicer potrebujejo kar najbolj vrhunsko prevozno sredstvo. Na takem cestnem kolesu je telo v najboljši možni drži, tresljaje pa bo absorbiral karbonski okvir.

Za vse rekreativne ljubitelje cestnega kolesarjenja tako popolno kolo niti ni potrebno. Razen seveda, če si ga želite. Splošno gledano so kvalitetna cestna kolesa popolnoma dostopna, pri izbiri pa bodite pozorni na naslednje kriterije:

  • koliko kilometrov mesečno nameravate prevoziti na cestnem kolesu,
  • si želite rekreacije ali nameravate tudi tekmovati,
  • preverite spletne trgovine s kolesi,
  • bodite previdni pri izbiri prave velikosti okvirja in koles, da bo tudi daljša vožnja udobna in varna,
  • najprej se odločite za vrsto cestnega kolesa, ki naj sledi vašemu stilu vožnje,
  • ne glejte zgolj na ceno, sploh če želite, da bo vaše kolo lahko, tiho in imelo kvalitetne prenose moči.

Želimo vam prijetno vožnjo!