Okverne cene fasade

Cena fasade se razlikuje od podjetja do podjetja. Cena fasade se razlijujejo tudi od velikosti površine od kvalitete izbiranih materjalov barve fasade vrste toplotne izolacije. Cene se razlikujejo tudi ali se izdeluje nova fasada na nov objekt oziroma star objekt brez fasade ali pa je treba fasado prenoviti. Kajti pri izdelavi nove fasade se lažje predvidi zaključeno ceno izdelave nove fasade, medtem ko pri obnovitvi stare fasade je treba prvo staro fasado odstraniti in po potrebi odctraniti tudi toplotno izolacijo potem pa se šele ugotovi kakšnja bo izdelava nove fasade glede na stanje objekta.

cena fasade

Ko se izdeluje nova fasada se prvo pozanimamo pri večih podjetjih kakšnja bi bila okvirna cena fasade glede na objekt in kakšnja toplptna izolacija je pri izdellavi še potrebna. Pri tem zberemo predračune večjih podjetji in nato glede na ceno ter kvaliteto izdelave izberemo pravega mojstra za izdelavo naše fasade. Če pa se na taka področja ne spoznamo preveč pa se posvetujemo z našim arhitektom ki nam je zgradil bivalni objekt ali gospodarsko poslopje.

Pri obnovitvi stare fasade pa pridobivanje okvirnih cen malo bolj zakomplicirano. Saj je treba objekt prvo “sleči” kar pomeni odstraniti staro fasado in po potrebi tudi toplotno izolacijo. Potem pa pri objektu brez fasade ugotoviti kakšno fasado je potrebno narediti in kako je treba hišo še toplotno izolirati, da bo hiša ponovno pravilno izolirana. Pri tem pa je treba upoštevati tudi stanje notranjosti glede na prejšnjo fasado. Če se kje nabira plesen, če je preveč vlage v prostorih in podobno.

Pri izdelavi fasad pa nesmemo preveč varčevati z denarjem in kljub različnim cena fasad in različni kvaliteti izbrati bol kakovostne materijale bol kakovostno toplotno izolacijo in kakovostnejše barve oziroma zaklučne sloje. Saj nočeno fasado na vsakih deset let obnavljati temreč hočemo kakovostno fasado ki bo zdržala čim dlje.