Kakovostno bučno olje z naših kmetij ohranja srčno žilni sistem

Bučno olje je v Sloveniji zelo znano in uporabljano. Izberite kakovostno a še vedno ugodno bučno olje z domačih kmetij, ki je preverjeno in vedno sveže, kar je izjemnega pomena zaradi hranilnih in zdravilnih snovi, ki jih to olje vsebuje. Uporablja se ga večinoma hladnega, ker je precej neobstojno na vročini in se uniči. Zato ga ne uporabljamo za kuhanje in pečenje, ampak bolj za preventivo, za ohranjanje srčno žilnega sistema, ker vsebuje Omega 3 maščobe. Lahko ga uporabljate za prelive in solate, za kar ga večina Slovencev dejansko uporablja.

bučno olje

Ko naročate bučno olje, preverite, da je vedno sveže. Če ga boste naročali po internetu s slovenske kmetije, ste lahko gotovi, da bo sveže, ker ga delajo sproti glede na to, koliko ga prodajo. Taka proizvodnja je drugačna od masovne proizvodnje v tovarni. Super je tudi to, da ga pravilno skladiščijo in ni izpostavljen škodljivim vplivom. Ko naročite tako bučno olje, vam ga pošljejo neposredno s kmetije do vas, zaradi česar je njegova pot zelo kratka.

Ker bučno olje do vas potuje kratek čas, se ne uniči in ne izgubi ničesar dobrega, kar vsebuje, to so vitamini in minerali ter zdrave maščobe, ki jih nujno potrebujemo za naše telo. Ker gre za rastlinske maščobe, ki so topne v vodi, zato se ne bodo prijele na ožilje in ne bodo povzročale negativnega holesterola. To je razlika od živalskih maščob.

To olje je nekoliko dražje, vendar je sveže in bolj kakovostno, kot tisto v trgovini, ki izhaja iz masovne proizvodnje in od daleč iz skladišč, poleg tega ne veste, kliko časa je že stalo v trgovini. Zato se cenovno splača kupiti kakovostnejšega, ker bo za vaše telo to seveda dosti bolje. Če ne boste preizkusili, ne boste vedeli, zato ga naročite takoj in ugotovite, kaj vam dobrega prinaša to okusno in izjemno kvalitetno olje.