Alzheimerjeva bolezen in terapija

Nobena bolezen ni prijetna, čeprav pravijo, da se vse da ozdraviti. Ampak ni temu tako, določene bolezni se ne da pozdraviti, samo lahko lajšajo simptome. Tako je tudi pri alzheimerjevi bolezni. Alzheimerjeva bolezen ni ozdravljiva, lahko pa milijo samo bolezen, da tako hitro ne napreduje. na spletni strani https://www.nevrocenter.si/ si lahko nekaj preberete o bolezni in terapiji. Ko slišimo za to diagnozo, ni prijetno bolniku, prav tako ne družinskim članom. Saj ta bolezen prinaša določene spremembe vsem, ne samo bolniku. Čeprav medicina napreduje, samega zdravila še niso našli, ampak v boju so pa zelo napredovali.

alzheimerjeva bolezen

Če pogledate na spletno stran, lahko vidite, da obstaja za alzheimerjevo bolezen transkranialna pulzna stimulacija. Vem, da sedaj se sprašujete kaj je to za eno terapijo. Ta terapija zmanjša simptome same bolezni. Sama zdravila lahko stabilizirajo duševno zmogljivost, prav tako upočasnijo bolezen. Ta cilj terapije je spodbujati duševno sposobnost ter ohranja duševno sposobnost čim dlje. S terapijo želijo pomagati svojcem in jih razbremeniti čim dlje. Alzheimerjeva bolezen lahko zelo hitro napreduje, ampak vse je odvisno od posameznika. Nikoli ne vemo kaj bo naslednji dan, naslednji mesec.

Kako poteka ta terapija in kaj se dogaja med samo terapijo si preberite na sami spletni strani. Lahko samo povem, da terapija poteka v ambulanti in nekje 30 minut. Pred samo terapijo bo bolnik obveščen o samem poteku in vsemu kar spada zraven. Tudi vam bo zdravnik oziroma terapevt vse razložil, če je vaš svojec bolnik. Sama terapija ni boleča, prav tako ni moteča. Alzheimerjeva bolezen ne izbira starosti, prav tako ne spola. Res, da za njo zbolijo starejši ljudje, nikoli pa ne vemo kdaj bo to. Zato vas ne sme biti nikoli strah, če slišite za to bolezen. Čeprav ni bolezen ozdravljiva, lahko z njo živi vsak dolga leta brez težav. Terapija vam lahko olajša življenje, prav tako določena zdravila. Upam, da ne prizadene vas ali vaše bližnje.